Maand: februari 2012

Producers introductie workshops en DJ workshops met Ableton

Ableton is een van de softwarepakketten om muziek mee te produceren. Wat veel mensen echter niet weten is dat je als DJ ook kunt draaien met Ableton en op deze manier live produceren kunt combineren met DJ-en.
Sinds 2012 geven wij ook introductieworkshops en DJ workshops met Ableton. Je leert werken met de Akai APC40, verschillende synthesizers zoals o.a. de Korg MicroKontrol en een Korg PadKontrol, maar je leert ook zelf apparatuur zoals bijvoorbeeld de Pioneer DJM-800 te midi mappen zoals jij dat wilt.

Voor prijzen en meer info neem gerust contact met ons op.

Deelnemers DJ workshops Cool Heerhugowaard draaien 23 maart samen in Coolcafé

De planning voor de DJ demonstratieavond bij Cool Heerhugowaard is gemaakt. Op 23 maart gaan alle 20 deelnemers van de DJ workshop voor beginners een avond lang samen draaien. Iedereen is van harte welkom vanaf 19 uur tot ongeveer 23 uur in het CoolcafĂ© aan het Coolplein 1 in Heerhugowaard om te feesten en deze nieuwe DJ’s te bewonderen. De entree is gratis. Iedereen kan vragen stellen aan de deelnemers en aan DJ docent Koen van Dijk. Iedereen kan zich ook gelijk inschrijven voor de DJ workshop voor gevorderden of voor de nieuwe beginners DJ workshop die op 12 april van start gaan. Voor meer informatie mail naar koen@master-productions.nl

DJ Van Dyk door naar voorronde Beste DJ van Nederland

DJ van Dyk (Koen van Dijk, eigenaar Master Productions en DJ docent) is geselecteerd voor de voorronde van de Beste DJ van Nederland. Deze DJ contest zoekt binnen verschillende muziekstijlen de Beste DJ van Nederland. Per provincie zijn er 5 DJ’s geselecteerd. Op 31 maart zal de voorronde voor Noord-Holland en Utrecht plaats vinden in event center De Laak (voormalig Starlight) in Nijkerkerveen.

De voorrondes en finales zijn live te beluitseren via internet radiostation www.clubstitute.com.

Luister hieronder naar de mixtape van DJ van Dyk

 

Vervolg DJ workshops Heerhugowaard april/mei

De Master Productions DJ workshops zijn bij muziekcentrum COOL in Heerhugowaard zo goed bevallen dat ook hier een vervolg op de beginners workshops ingepland is. Vanaf 12 april gaan er gevorderden en nieuwe starters DJ workshops van start. Ook deze maal zal de reeks uit 5 lessen van 80 minuten bestaan waarbij we bij de gevorderden diep ingaan op verschillende mixtechnieken, gebruik van effecten, Traktor Pro 2 en de geheimen achter een goede DJ set. De nieuwe beginners DJ workshops zullen zich richten op de basis van het mixen, het leren kennen van de Pioneer DJ apparatuur en zelf een DJ set kunnen draaien. Aan het einde van beide reeksen wordt er een mixtape per persoon opgenomen welke de deelnemers toegestuurd krijgen.

Als afsluiting van de reeks wordt er een eind demonstratie avond georganiseerd waarbij de deelnemers zelf voor publiek zullen gaan draaien in het COOL cafe aan het Coolplein 1 in Heerhugowaard. Op 23 maart vindt de eerste eind demonstratie avond plaats waarbij de deelnemers van de eerste 3 groepen zelf voor hun publiek gaan draaien van 19:00-23:00 uur.

Inschrijven voor de DJ workshops kan via http://coolheerhugowaard.nl/, de workshops zijn voor alle leeftijden.

Dancefair 2012

Dit weekend vindt de eerste editie van Dancefair in de Jaarbeurs Utrecht plaats. Een beurs vergelijkbaar met de Amerikaanse NAMM beurs. We zijn op de eerste editie van Dancefair geweest om nieuwe apparatuur te testen en seminars bij te wonen van o.a. Simon Dunmore, oprichter van Defected en Vato Gonzalez. Veel inspiratie hebben we ook opgedaan bij de advanced workshop van Native Instruments Traktor pro 2, S2 en S4 door instructeur Eric Goldstein. We hebben zelfs informatie over aankomende producten van Pioneer en ook van Traktor over bijvoorbeeld de F1. Op deze manier blijven wij up to date over alle nieuwe apparatuur en de ontwikkelingen in het DJ en producers vak.

DJ Workshops bij VAK in Delft

Master Productions gaat in Delft vanaf 8 maart weer DJ workshops verzorgen bij muziekcentrum VAK. De DJ workshopreeks zal 6 lessen duren. De workshops worden zowel voor gevorderden als starters aangeboden voor alle leeftijden.

Voor prijzen en inschrijving check, www.vak-delft.nl of mail naar workshops@master-productions.nl.