Maand: maart 2012

Komende zaterdag Beste DJ van Nederland

DJ van Dyk staat komende zaterdag in de regionale voorronde van Beste DJ van Nederland. Tijdens deze avond zullen 9 DJ’s uit Utrecht en Noord-Holland het tegen elkaar opnemen. Er zullen 2 DJ’s doorgelaten worden door de jury en 1 DJ wordt doorgelaten op het aantal stemmen dat hij per sms ontvangt.

Iedereen die DJ Van Dyk wil steunen kan zaterdag vanaf 22:00 uur stemmen via 4477 DJ code 42. De sets zullen live te volgen zijn via www.clubstitute.com.

Eindavond DJ workshops Cool vanavond (23-3-12) in Heerhugowaard

Vanavond zullen 14 enthousiaste jonge DJ’s gaan draaien in het Coolcafé in Heerhugowaard. Het café is gevestigd in muziekcentrum Cool aan het Coolplein 1 in Heerhugowaard. DJ’s tussen de 9-28 jaar oud gaan allemaal een minimix draaien voor iedereen die maar wilt komen. De eerste DJ begint om 19 uur en DJ Koen Van Dyk zal de avond rond 23 uur afsluiten.

 

De entree is gratis en iedereen die geïnteresseerd is in de vervolg DJ workshop of een workshop voor beginners kan direct info inwinnen over de reeks die op 19 april van start gaat.

 

DJ Workshops in P60 Amstelveen beginnen weer op 9 mei

Sinds 2008 geeft Master Productions al DJ workshops in P60 Amsteveen. Vanaf 9 mei gaan we weer een nieuwe reeks starten voor gevorderden. We zullen je leren waar je rekening mee moet houden tijdens een goede DJ set, hoe bouw je deze op, welke tricks kun je gebruiken om het hoogtepunt van jouw set nog vetter te maken, hoe mix je een vette mash up en nog veel meer.
We gaan werken met de CDJ-2000’s, CDJ-1000 MK3’s, DJM-800’s, Traktor Pro. Voor de echt over enthousiaste DJ’s ook met Ableton Live 8 als DJ programma.

Data: woensdag 9, 15 (dinsdag), 23, 30 mei & 6 juni
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Prijs: 75,-

Meer informatie kun je vinden op de site van P60 en inschrijven kan tot 2 mei bij Daniëlle van der Steen via workshops@P60.nl.

Dit kun je leren tijdens de Master Productions DJ workshops

Master Productions gaat iedere maand van 2012 een nieuwe mixtape van een van de leerlingen op de site delen. Deze maand delen we de mixtape van leerling Arend Kik. Arend is 15 jaar en volgt sinds een half jaar privé DJ lessen bij Master Productions. Tijdens deze mix hebben we gedraaid met 2 Pioneer CDJ-2000 cd spelers en een DJM-800 mixer in combinatie met Traktor Pro 2.

Volg Arend op mixcloud via http://www.mixcloud.com/arend98

 

8 Maart starten nieuwe DJ workshops bij Vak in Delft

Op 8 maart beginnen de nieuwe DJ workshops voor beginners en een reeks DJ workshops voor gevorderden bij muziekcentrum Vak in Delft. Tijdens 6 lessen leer je de gedurende de beginners workshops de basis van het mixen en de Pioneer cdj-1000mk3, cdj-2000, djm-800 en Traktor pro 2 kennen. Je leert zelf mixen en waar het nou allemaal vandaan komt.

Tijdens de gevorderden DJ workshopreeks gaan we verder, we gaan snel even door de basis heen en gaan ons dan richten op powercombo’s met effecten, mash ups mixen, mixtapes opnemen en hoe je een goede set opbouwt.

DJ workshops worden gegeven door de Haarlemse DJ Koen van Dijk (DJ Van Dyk) en zijn voor alle leeftijden.

De DJ workshops worden gegeven in Tanthof aan de Sandinoweg 149. Voor prijzen en inschrijven, ga naar www.vak-delft.nl/ en zoek op DJ workshop of bel muziekcentrum VAK op 015-260 28 40 .