Maand: februari 2013

Traktor Ipad App is er eindelijk

Digitaal DJ-en is de toekomst,  over een aantal jaar zullen de cd’s net zo schaars zijn als vinyl nu. Traktor wordt daardoor steeds populairder. Wij wisten al dat Native Instruments bezig was met een app voor de Ipad, maar nu is de app er eindelijk.

De technologie is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan, maar sinds de introductie van Traktor Pro 2 gaat het wel heel erg hard. We hebben de S4, S2, X1 en F1 gehad, maar nu is dan alles te combineren met de Ipad.

Er zitten een aantal nieuwe functies in, zoals de freeze modus en de notification centre. Ik denk dat deze functies later dit jaar ook in de computer versie zullen verschijnen. De Traktor app is te synchroniseren met de gewone Traktor versie op de computer door Dropbox, een heel handig programma voor het delen van bestanden.

De app zal nog veel verder uitgebreid moeten worden voordat dit de standaard zal worden, maar dit is zeker de toekomst.

Dancefair 16 en 17 februari

Master Productions staat dit weekend ook op Dancefair in de Utrechtse Jaarbeurs. Koen van Dijk gaat workshops geven met de Traktor S4, F1 en X1, Pioneer CDJ-2000Nexus i.c.m. DJM-900 en de RMX-1000 en met de nieuwe Numark Mixtrack Pro 2.

Je kunt tevens informatie krijgen over andere apparatuur en over DJ lessen.

Master Productions is te vinden in de stand van Tone Control.

Mixtape leerlingen

Master Productions geeft sinds 2007 DJ workshops aan leerlingen van alle leeftijden en niveau’s. Sinds de eerste week van februari 2013 hebben wij aan meer dan 1000 leerlingen DJ les gegeven. Wij hebben nu genoeg leerlingen meegemaakt om een aantal een podium te bieden. Daarom gaan wij op onze site de komende tijd mixtapes van diverse leerlingen posten.

De eerste mixtape is van Koen Dijkstra, DJ Dycoon. Koen Dijkstra heeft bij ons de beginners, gevorderden en de Master Class gevolgd via VAK Centrum voor de Kunsten in Delft.
De tweede mixtape is door de 11 jarige Pieter Zegelaar gemaakt. Pieter volgt privé lessen bij Master Productions in Haarlem. Pieter werkt met zijn Mixtrack Pro in Traktor.

Wil je meer horen van DJ Dycoon, check dan ook zijn eigen Soundcloud of bezoek een van de Wop Wop feesten in Delft waar hij resident DJ is.

Latest MasterProductions’s Cloudcasts on Mixcloud